Teambuilding

mars 17, 2022 0 av admin

Hej gänget, kul o ses igen! 

Som ni säkert redan vet så så anordnar vi ledarskapsutbildningar här på Dalälvens älvkant och Idag hade ‘’eleverna’’ en föreläsning om Processutveckling. En del av föreläsningen handlade om teambuilding och detta fick mig att tänka tillbaka till vår första teambuilding på Leader Dalälvarna för fem år sedan. 

Leader Dalälvarna blev mer eller mindre färdigt i början av Juli så vädret var på vår sida. Solen strålade, få till nästan inga moln alls i himlen och vinden var minimal, nästan tropiskt på ett. 

Vi hyrde en stuga vid en sjö söder om Dalälven men planen var att ta sig dit utan bil , så dagen i ära hade vi planerat att paddla kanot tillsammans till stugan. 

Vi samlades nere vid bryggan runt 08 tiden för att få ut så mycket av dagen som möjligt och ha tid för alla aktiviteter. Morgonen va lite kylig, iallafall inte shortsväder till en början men ändrades inom kort.  Vi fördelade olika uppgifter för att de skulle gå smidigare, en fick se till att vi hade kanoter, en anna  fick ansvara för inköp av mat o jag fick ansvara  för att  ha med grejerna vi behövde för aktiviteterna såsom rack, bollar, såpa, hinkar etc etc.   

Vi delade upp oss två och två och sen begav oss. Molnen syntes inte, solen började utstråla värme, och sjön nästan så vindstilla så att du kan se din reflektion. Färden till stugan va rolig med mycket skratt och prat men inte allt för ansträngande heller. 

Vi anländer till stugan och bestämmer oss för en fikapaus runt lägerelden så jag kan informera om lag-fördelningen  och första aktiviteten. Nu kommer jag inte gå genom varje aktivitet eller händelse under team buildingen men jag den den var väl mottagen med mycket skratt och nya minnen men jag berätta om första aktiviteten.  Som första aktivitet ville jag ha något som bröt isen, så alla deltagare skulle skriva 3 påståenden, 1 sanning 2 lögner och sen jobba utifrån det. 

Isbrytaren blev en stor succe,  de övriga aktiviteterna likaså. Detta är vad team building är tillför, stärka gruppdynamiken. Att känna mer trygghet hos varandra och känna att alla får prata, är de högt i tak och alla kan ha öppna dialoger så blir resultatet bättre. 

Iallafall, kommentera gärna om er första Teambuilding, blev de succe eller en stor skandal? Ser fram emot att läsa era historier! 

Tills nästa gång!

T