Annorlunda jobbvecka

augusti 30, 2021 0 av admin

Hej på er!

Hoppas att ni har haft en fin sommar och semester? Här på Leader Dalaälvarna har vi rivstartat terminen med att fokusera på oss själva och vår arbetsplats, bestämde oss för att ta en vecka utan kunder direkt efter semestern åt detta. Så vi har gått igenom lokalerna och datorsystemen och  massa såna praktiska saker som man kanske inte hinner annars under året. Vi har även målat om i cafeterian och beställt en självbetjäningskassa för att underlätta servicesen för både kunderna och oss själva, tror det blir mycket bättre så här! Vi har även uppdaterat menyn, det är ju alltid trevligt med lite variation och vi satsade på att göra menyn grönare, vilket ju ligger rätt i tiden. 

Det var även en del grejer att fixa med ute på gården, så en dag dedikerade vi till att rensa sly och måla om staketen och liknande. Var faktiskt roligare än det låter – när man gör något tillsammans går ju tiden fortare och alla hade ju saker att berätta från sin ledighet som de varit med om eller något de läst om och ville diskutera. Tror det var väldigt bra för vårt team att ha en sån här vecka tillsammans. Att gemensamt ta hand om vår arbetsplats och samarbeta för att få det gjort är ju bra för oss som team och för att känna en varmare anknytning till sitt jobb och den fysiska arbetsmiljön – delaktighet är A och O för att alla ska trivas! Får man vara delaktig känner man att man får agens, alltså möjlighet att påverka sin tillvaro vilket ger trygghet och känsla av (lagom mycket) kontroll som för de flesta är basala behov här i livet. 

Självklart har vi inte bara jobbat hårt, vi har även haft informella möten då vi samtalade om hur vi vill jobba i höst, vad som funkar bra och vad som behöver förbättras, vad vi har för visioner och gemensamma eller individuella mål. Känns bra att reflektera tillsammans och vara ett enat team inför höstens kurser och besökare. 

Veckan avslutades så klart med en rolig kick off för att belöna oss själva och varandra för veckans slit och peppa inför hösten. Precis som förra gången som jag berättade för er, så var det massor av god mat även denna gången, galna roliga lekar och aktiviteter. Vi avrundade med en stor brasa och en inhyrd trubadur som spelade för oss, väldigt mysigt.