Att fråga efter hjälp!

december 16, 2019 0 av admin

Hej igen!

Senast så pratade vi lite om ledarskap och jag delade med mig av mina tips. Igår fick jag ett samtal från en kund som har en hembryggning butik i nordöstra Sverige. Det är en online butik men han har 5 anställda på heltid, så ibland tycker han att det är bra att bolla idéer med mig innan han fullföljer sina idéer.

Det är precis det jag tänkte prata med er om, ska man alltid ha en riktig plan eller är det okey a bolla idéer med någon vad gäller företagandet?

Svaret är, det beror på hur självsäker du är på ditt ledarskap.

Om du är ny som företagare och saknar kunskap inom personalområdet är det inte en dum idé att bolla dina idéer med någon som kan hjälpa dig på traven. Du ska dock vara försiktig med att prata med någon som inte vägleder dig, utan som talar om för dig vad du ska göra. Varför det inte är en bra idé att du ska prata med någon som talar om för dig hur du ska göra, det är för att bara DU vet hur din verksamhet fungerar. Det är också en stor risk för att, om saker går fel, så blir den personens fel, även om du tog beslutet. Så, var försiktig med den hjälp du får. Självklart kan du konsultera med vänner och bekanta om de beslut di ska ta i din verksamhet men det bästa du kan göra är att anlita en professionell. Det kan ge dig de verktygen du behöver för att klara av din vardag på din verksamhet.

I ett nästa inlägg, så tänker jag att jag kanske ska prata om olika ledarskapsstilar. Det är bra att veta att ledarskap inte är enkelriktad utan snarare mångfasetterad. Det beror på personligheten hos varje person, vad denne har med sig för erfarenheter i livet, osv.

Nå väl, till ett nästa inlägg!

Hörs inte vi mer under december, God Jul och Gott Nytt År.

Ha det bra ni!