AAtt leda eller inte leda, det är frågan.

december 14, 2019 0 av admin

Att leda ett bolag med rätt verktyg är kanske lika viktigt som ett företagslån för aktiebolag med låg ränta.  Det vill säga det gör skillnad!

Vad innebär då att leda rätt, undrar du kanske? Det allra viktigaste är att lyssna på ditt företag. Vi kan jämföra företaget med kroppen. Du tränar för att hålla dig i form men även med avsikten att må bättre och förebygga för framtiden. Du vill nog inte vara den som när du blir gammal ska inte du ens kunna röra på ett finger. Du vill må bra, kunna gå, kunna göra saker. Det är precis så det är att leda ett företag, du ska tänka långsiktig och du ska lyssna på ditt företag.

Ledarskap är en konst. Ledarskap kan vara det som gör ditt företag till världens bästa arbetsplats för dina medarbetare (och dig själv) eller där ingen vill vara. Hur som helst, ditt viktigaste uppdrag är att ta vara på de olika verktyg som finns för att leda för framgång. Att leda för framgång handlar inte bara om att du ska vara en snäll chef, som alltid säger ja. Att leda för framgång handlar om att även vara duktig på att hantera och fatta svåra beslut som rör din verksamhet men alltid med sikten mot hur det kan påverka ditt företag för framtiden.

Men var lugn. Många gånger handlar det om sunt förnuft och du behöver inte övertänka. Min rekommendation är att läsa om ledarskap, prata med andra chefer om hur de sköter sina företag men framförallt, om du känner att du har svårigheter, sök efter någon som kan vägleda dig. Att ha ett stöd i frågor om ledarskap kan verkligen ge dig snabbare och bättre svar, det kan kosta men det kan vara värt i längden. Som sagt dåligt ledarskap kan ta ditt företag dit du inte vill.

Hoppas ni har det bra!